Τι καναπέ να πάρω; Ενημερωθείτε για τα στιλ, τα χρώματα και τα υλικά που κυριαρχούν


Εκεί περνάτε πολλές ώρες της ημέρας σας, διασκεδάζετε με φίλους ή χαλαρώνετε με την οικογένειά σας.

Ο καναπές αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, βασικό κομμάτι κάθε σπιτιού!

Πώς, όμως, θα επιλέξετε τον κατάλληλο;

Απορίες όπως «Τι καναπέ να διαλέξω», «Τι χρώμα καναπέ να πάρω», «Ποιος είναι ο καλύτερος καναπές κρεβάτι» και άλλες παρόμοιες, αργά ή γρήγορα θα σας… ταλαιπωρήσουν, είτε τώρα επιπλώνετε ένα καινούριο διαμέρισμα είτε απλά θέλετε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση, το Decomall δημιούργησε τον οδηγό που ακολουθεί.

Συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε πώς να επιλέξετε τον ιδανικό καναπέ για τις ανάγκες και το γούστο σας!

 

Τι καναπέ να πάρω;

 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει μία μοναδική απάντηση στο «τι καναπέ να πάρω»!

Κάθε χώρος είναι ξεχωριστός, όπως άλλωστε και κάθε άνθρωπος ή οικογένεια.

Δείτε τους βασικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή σας και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να επιλέξετε τον καλύτερο καναπέ για εσάς!

·        Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας: Αν έχετε μεγάλη οικογένεια και απολαμβάνετε συχνά ταινίες και σειρές όλοι μαζί, τότε οι
γωνιακοί καναπέδες θα σας εξυπηρετήσουν καλύτερα.

·        Έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά; Όσο εντυπωσιακός κι αν φαίνεται ένας λευκός καναπές, ίσως να μην αποτελεί την ιδανική λύση στην περίπτωσή σας. Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε καλύμματα που πλένονται ξεχωριστά.

·        Ποιο στιλ διακόσμησης προτιμάτε; Σκεφτείτε το σαλόνι ως σύνολο και μην εστιάσετε μόνο στον καναπέ σε πρώτη φάση. Υπάρχει πιθανότητα ο μπαρόκ καναπές να μην ταιριάξει σε ένα μοντέρνο σαλόνι. Δεν θέλετε το αποτέλεσμα να φαίνεται παράταιρο στο τέλος, σωστά;

·        Έχετε μικρό σαλόνι; Ένας καναπές με αποθηκευτικό χώρο είναι ιδανικός στην περίπτωσή σας, αφού εκεί θα μπορείτε να αποθηκεύετε κουβέρτες ή ό,τι άλλο θέλετε.

·        Επιπλώνετε φοιτητικό σπίτι ή σκοπεύετε γενικά να φιλοξενείτε οικογένεια και φίλους; Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τους
καναπέδες κρεβάτι που θα βρείτε στο Decomall – επενδύστε στην ποιότητα κατασκευής για να είστε σίγουροι πως ο μηχανισμός δεν θα χαλάσει και χρησιμοποιήστε τους άφοβα όσο συχνά θέλετε. Ο καλύτερος καναπές-κρεβάτι σας περιμένει να τον ανακαλύψετε!

·        Μην ξεχάσετε να μετρήσετε τον χώρο σας! Κι αφού βεβαιωθείτε, μετρήστε ξανά! Μιας και ο καναπές αποτελεί κεντρικό σημείο του σαλονιού, θέλουμε μεν να είναι «εντυπωσιακός», αλλά όχι να καταλαμβάνει και όλο τον χώρο.

Pro tip: Ένας κανόνας διακόσμησης λέει πως το μήκος του καναπέ θα πρέπει ιδανικά να είναι τα 2/3 του μήκους του τοίχου.

 

τι καναπέ να διαλέξω

 

Τι χρώμα καναπέ να πάρω;

Πέρα από το «τι καναπέ να διαλέξω», που συχνά αφορά υλικά και υφές, μεγέθη, στιλ και τρόπο ζωής, το «τι χρώμα καναπέ να πάρω» είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη ερώτηση κατά την επίπλωση/ανανέωση ενός σαλονιού.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως μαζί με το στρώμα του κρεβατιού και την τραπεζαρία, αποτελούν κομμάτια-επένδυση κάθε σπιτιού ή διαμερίσματος.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τι στρώμα να διαλέξω για τη μέση; Αναλυτικός οδηγός


 τι χρώμα καναπέ να πάρω

Ανακαλύψτε μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές και διαλέξτε το ιδανικό χρώμα καναπέ για το καθιστικό σας:

·        Γκρι καναπές – ο χαμαιλέοντας: Ήσυχο, ευέλικτο και διαχρονικό, το γκρι αποτελεί σήμερα την πιο δημοφιλή επιλογή. Στα θετικά του το ότι δεν λερώνεται εύκολα, ταιριάζει τόσο σε minimal-Scandinavian όσο και σε πιο «πλουμιστή» διακόσμηση, ενώ μπορεί να γίνει και ο κατάλληλος καμβάς για να προσθέσεις ό,τι χρώμα θες μέσα από μαξιλάρια,
χαλιά και κουρτίνες.

·        Μπλε καναπές – ο βασιλικός: Το μπλε ρουά ανήκει αδιαμφησβήτητα στα πιο όμορφα χρώματα καναπέ, αλλάζοντας την όψη ολόκληρου του σαλονιού. Επενδύστε τόσο στο βαθύ μπλε χρώμα όσο και στο βελουτέ ύφασμα για την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας.

·        Μπεζ καναπές – ο ουδέτερος: Ίσως αδιάφορο για αρκετούς, αλλά το μπεζ μπορεί να κρύβει μεγάλη δύναμη ως χρώμα καναπέ. Πέραν του ότι ταιριάζει με πλήθος άλλων χρωμάτων στα υφάσματα, ταιριάζει και με είδη/χρώματα ξύλου – ακόμα κι αν αλλάξετε τραπεζάκια, πολυθρόνες και
έπιπλα τηλεόρασης
 στο μέλλον, σίγουρα θα βρείτε επιλογές που θα συνδυαστούν με έναν μπεζ καναπέ.


τι χρώμα καναπέ να διαλέξω για το σαλόνι

 

Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σας προτού καταλήξετε. Πριν αποφασίσετε τι χρώμα καναπέ να πάρετε, προσπαθήστε να απαντήσετε στα παρακάτω:

·        Έχετε παιδιά ή κατοικίδια;

·        Τι χρώμα είναι οι τοίχοι και τα πατώματά σας; Έχουν ψυχρές ή θερμές αποχρώσεις;

·        Τι χρώμα έχουν τα ξύλινα έπιπλά σας; Τα κάδρα σας;

·        Πιστεύετε ότι θα βαρεθείτε γρήγορα ένα έντονο χρώμα;

Τέτοιου είδους ερωτήσεις θα σας κατευθύνουν προς τη σωστή απάντηση.

 

από που να πάρω καναπέ

 

Από πού να πάρω καναπέ;

Τώρα που βρίσκεστε στον κατάλληλο δρόμο και ξέρετε τι καναπέ να πάρετε αλλά και τι χρώμα καναπέ να επιλέξετε, ήρθε η ώρα να βρείτε και από πού!

Στην ερώτηση, λοιπόν, «από πού να πάρω καναπέ», η απάντηση είναι σαφώς πιο εύκολη και δεν είναι άλλη από το Decomall.

Με μία τεράστια ποικιλία σε γωνιακούς καναπέδες, καναπέδες με αποθηκευτικό χώρο, αλλά και καναπέδες κρεβάτι, εδώ θα βρείτε τον ιδανικό για εσάς!

Επωφεληθείτε από την ευρεία γκάμα και τις ασυναγώνιστες τιμές Decomall και αποκτήστε άμεσα τον καναπέ των ονείρων σας.