«Τα Χριστούγεννα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σπίτι», Marjorie Holmes, Αμερικανός συγγραφέας.


Τις περιόδους των εορτών, η δική μας καρδιά χτυπά με ανυπομονησία για την καλύτερη περίοδο της χρονιάς, που δεν είναι άλλη από τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το μείζον διαχρονικό ερώτημα, μας προβληματίζει και αυτή τη χρονιά λοιπόν και δεν είναι άλλο απ’ το αν θα δούμε άραγε «άσπρη μέρα κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικων Ημερών φέτος. Είτε το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, είτε όχι, εδώ είμαστε εμείς να σας προτείνουμε φινετσάτες ιδέες, για να «χιονίσει» στο σαλόνι σας.
1. Οι Χριστουγεννιάτικες Μπάλες αποτελούν μεν σταθερή αξία και ασφαλή επιλογή σε κάθε μορφής διακόσμηση, κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, όμως το σχέδιο, η μορφή κι η ιδιαιτερότητα κάθε μπάλας είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στη σύνθεση ενός χιονισμένου τοπίου εντός του σαλονιού σας. Επιλέξτε από την απεριόριστη ποικιλία σε απόχρωση του λευκού, γυάλινες μπάλες ανάγλυφες με σχέδια, όπως και διαφανείς μπάλες που στο εσωτερικό τους είναι διακοσμημένες μεταξύ άλλων στοιχείων και με χιόνι.2. Τα λαμπάκια και γενικότερα ο φωτισμός σε κάθε χώρο του σπιτιού εκπέμπουν ακριβώς το στυλ που έκαστος επιθυμεί να προσδώσει στον προσωπικό του χώρο. Για τους λάτρεις των χιονισμένων Χριστουγέννων λοιπόν, ιδανική επιλογή κρίνεται το λευκό ψυχρό φως. Αν ειδικά τα ψυχρά λευκά φωτάκια χρησιμοποιηθούν για να στολίσουν πέραν του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και κάποιο επιτοίχιο καθρέφτη, τότε η επιθυμία ρίψης χιονιού έστω και σαν εικόνα γίνεται πιο ρεαλιστική από ποτέ.3. Τα διακοσμητικά κρεμαστά στολίδια προσδίδουν και αυτά ένα πιο εκλεπτυσμένο στυλ και μία υψηλής αισθητικής φροντισμένη επιλογή, ώστε το κρύο που φέρνει το χιόνι, να μην μπει και στις καρδιές των καλεσμένων σας. Οι χιονισμένες μεταλλικές νιφάδες, ακόμα και ως κορυφές δέντρου, αποτελούν την πιο classy επιλογή για ένα χιονισμένο τοπίο.4. Must προϊόν για τη σύνθεση ενός χιονισμένου τοπίου εντός του σαλονιού σας είναι φυσικά οι αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες Χιονόμπαλες. Μία ευρεία γκάμα διακοσμητικών στοιχείων στο περιεχόμενό τους συνοδεύονται από χειροκίνητες κινήσεις του χιονιού που λειτουργούν αμφίδρομα στον συναισθηματικό μας κόσμο, γεννώντας τη νοσταλγία για τα παιδικά μας χρόνια.5. Μία απαραίτητη επιλογή διακόσμησης για την πολυπόθητη διαμόρφωση ενός χιονισμένου τοπίου στο σαλόνι σας, είναι τα Χριστουγεννιάτικα Κηροπήγια που με έναν εύστοχο συνδυασμό κεριών λευκής απόχρωσης μπορούν να γαληνέψουν κάθε επισκέπτη, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη θέα ενός χιονισμένου τοπίου.  


  
Σε όποιο είδος διακόσμησης κι αν καταλήξετε για τα φετινά Χριστούγεννα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και ενδιαφέρουσες προτάσεις και από την πλευρά μας, αυτό που μετράει είναι «να τιμήσουμε τα Χριστούγεννα στην καρδιά μας και να προσπαθήσουμε να τα κρατήσουμε εκεί όλο το χρόνο», όπως είπε και ο δημοφιλής Άγγλος μυθιστοριογράφος Charles Dickens.