Διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού – Ιδέες και λύσεις που θα απογειώσουν τον χώρο

 

Οι Πανελλήνιες τελείωσαν, τα αποτελέσματα βγήκαν, οι βάσεις ανακοινώθηκαν.

Η φοιτητική σου ζωή είναι πλέον γεγονός.

Τα δύσκολα πέρασαν, μα μένει μία μικρή λεπτομέρεια: η διακόσμηση του φοιτητικού σου σπιτιού!

Συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε τις καλύτερες ιδέες για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού, πάντα με τη βοήθεια του Decomall.

 

Η διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού ξεκινάει από τα βασικά

Το φοιτητικό σπίτι είναι κάτι πολύ περισσότερο από… σπίτι!

Είναι ο χώρος όπου σιγά σιγά ενηλικιώνεσαι και ανεξαρτητοποιείσαι, το μέρος όπου δημιουργείς φιλίες ζωής, όπου διαβάζεις για την εξεταστική, όπου χαλαρώνεις μόνος/η ή με παρέα, όπου φεύγεις για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι και φτιάχνεις έναν χώρο δικό σου, ολόδικό σου.

Το ήξερες, όμως, ότι η δική σου πινελιά μπορεί να μπει ακόμα και στα πιο βασικά φοιτητικά έπιπλα;

Δες πώς θα το πετύχεις!

 

διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού


 

Διάλεξε ένα κρεβάτι που αντιπροσωπεύει το στιλ σου

Μεγάλο κεφάλαιο στο φοιτητικό σπίτι, η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στο δικό σου προσωπικό γούστο όσο και στις απαιτήσεις του χώρου.

Για παράδειγμα, αν μιλάμε για διακόσμηση φοιτητικού στούντιο, όπου ο χώρος είναι περιορισμένος και πρέπει να βρεις ευφάνταστες λύσεις αποθήκευσης, ένα κρεβάτι ξύλινο με συρτάρια μπορεί να σου λύσει τα χέρια.

Αντιθέτως, αν ο χώρος δεν είναι θέμα και ονειρεύεσαι μια πιο vintage διακόσμηση για το φοιτητικό δωμάτιο, τότε ένα κρεβάτι μεταλλικό όπου θα κρεμάσεις λαμπάκια στο κεφαλάρι θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου γωνιά σε όλο το σπίτι!

Pro tip: Ό,τι κρεβάτι κι αν επιλέξεις, μην ξεχνάς πως ένα καλό στρώμα ύπνου είναι το Α και το Ω της ξεκούρασής σου – έτσι θα μπορείς να παρακολουθείς τα πρωινά σου μαθήματα ακόμα κι αν το προηγούμενο βράδυ… άργησες λίγο να κοιμηθείς.

φοιτητικό δωμάτιο διακόσμηση


 

Μάθε περισσότερα: Τι στρώμα να διαλέξω για τη μέση; Αναλυτικός οδηγός αγοράς

 

Φτιάξε έναν χώρο μελέτης ειδικά για σένα

Στα φοιτητικά σπίτια η διακόσμηση δεν χρειάζεται να είναι ακριβή! Χρειάζεται απλά να δώσεις βάση στα σημεία του σπιτιού που έχουν σημασία για σένα, ώστε να χαίρεσαι πραγματικά να περνάς τον χρόνο σου εκεί.

Ένα τέτοιο σημείο είναι και το γραφείο σου!

·        Έχεις περάσει σε σχολή όπου ένα laptop είναι αρκετό για να κάνεις τις εργασίες σου; Ένα μικρό      οικονομικό γραφείο από μέταλλο και μελαμίνη είναι ό,τι πρέπει. Πρόσθεσε και την ανάλογη καρέκλα γραφείου που θα ταιριάξει σε χρώμα και σχέδιο με την υπόλοιπη διακόσμηση του φοιτητικού δωματίου και είσαι έτοιμος/η!

·        Παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή και θέλεις να ζήσεις την απόλυτη gaming εμπειρία; Τσέκαρε τα      μοναδικά έπιπλα gaming του Decomall και βρες εντυπωσιακά εργονομικά γραφεία, καρέκλες gaming, οθόνες, πληκτρολόγια, gaming αξεσουάρ και ό,τι άλλο χρειάζεσαι, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

·        Για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σου γραφείο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πίνακα φελλού για να κρεμάς φωτογραφίες και αναμνηστικά, μαυροπίνακα για να μην ξεχνάς τα βασικά και, φυσικά, μια      μοντέρνα βιβλιοθήκη, όχι μόνο για τα βιβλία σου αλλά και για τα διακοσμητικά σου, τα κόμικς σου, τα φυτά σου ή ό,τι άλλο θέλεις!

Pro tip: Μην ξεχάσεις να πάρεις και ένα φωτιστικό για το γραφείο σου, που σίγουρα θα χρειαστείς για να διαβάζεις τα βράδια της εξεταστικής!

 

φοιτητικό γραφείο διακόσμηση


 

Δώσε βάση στο σαλόνι που θα αράζει όλη η παρέα

Η διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού παίζει καθοριστικό ρόλο και στο σαλόνι!

Πολλές φορές, μάλιστα, το καθιστικό είναι ο χώρος του σπιτιού όπου περνάς τον περισσότερο χρόνο σου: εκεί κάθεσαι με τους φίλους σου, εκεί ξεκουράζεσαι, εκεί βλέπεις ταινίες και σειρές, εκεί τρως. Γιατί να μην το φτιάξεις ακριβώς όπως το φαντάζεσαι;

Στο φοιτητικό σαλόνι η διακόσμηση ξεκινάει από τον καναπέ.

Επίλεξε ένα ουδέτερο χρώμα που δεν θα σε περιορίσει και προτίμησε αποχρώσεις που «καμουφλάρουν» τους λεκέδες, όπως το σκούρο γκρι. Αυτό θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο με τη διακόσμηση, αφού θα μπορείς να προσθέσεις πινελιές και διακοσμητικά σε ό,τι άλλο χρώμα θέλεις.

Pro tip: Ένας καναπές-κρεβάτι είναι εξαιρετική προσθήκη σε κάθε φοιτητικό σπίτι – τέλεια επιλογή για sleepovers αλλά και για να φιλοξενείς τους γονείς σου όταν σε επισκέπτονται.

Δύο ακόμα έπιπλα στα οποία αξίζει να δώσεις σημασία είναι το τραπεζάκι του σαλονιού και το έπιπλο της τηλεόρασης. Εδώ, όμως, ρόλο δεν παίζει μόνο η αισθητική σου αλλά και η λειτουργικότητα του χώρου, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα διακοσμήσεις το φοιτητικό σαλόνι.

·        Χρειάζεσαι ένα μικρό      τραπεζάκι σαλονιού ή κάτι πιο μεγάλο που έχει και αποθηκευτικό χώρο;

·        Σου αρκεί ένα      μοντέρνο έπιπλο τηλεόρασης με ένα-δυο ντουλάπια ή χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο που θα λειτουργεί και ως βιβλιοθήκη;

Pro tip: Μη βιαστείς να αγοράσεις κάτι και μέτρησε 2 και 3 φορές για να βεβαιωθείς ότι τα έπιπλα που σου αρέσουν, χωράνε κιόλας στο δικό σου σαλόνι!

φοιτητικό σαλόνι διακόσμηση

 

Διάβασε κι αυτό: Τι καναπέ να πάρω; Ενημερώσου για τα στιλ, τα χρώματα και τα υλικά που κυριαρχούν

 

Ιδέες για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού που κάνουν τη διαφορά

Τώρα που καλύψαμε τα βασικά φοιτητικά έπιπλα και πώς μπορείς να τα διακοσμήσεις για να ανταποκρίνονται στις δικές σου προτιμήσεις, ας μιλήσουμε και για πιο πρωτότυπες ιδέες που θα κάνουν τη διακόσμηση του φοιτητικού σου διαμερίσματος πραγματικά εντυπωσιακή.

 

ιδέες για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού


 

Φοιτητικό στούντιο – διακόσμηση με παραβάν

Όσο πιο μικρός ο χώρος, τόσο πιο μεγάλη η ανάγκη να τον διαχωρίσεις εσύ με ευφάνταστους τρόπους όπως ένα παραβάν από καμβά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του ξεχωριστού υπνοδωματίου, που θα βοηθήσει στη χαλάρωσή σου.

Πολύ σημαντικές στους μικρούς χώρους και οι συρόμενες ντουλάπες με καθρέφτη! Ο καθρέφτης αντανακλά το φως και κάνει κάθε σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό, ενώ παράλληλα χρησιμεύουν και για αποθήκευση, ώστε το σπιτάκι σου να φαίνεται πάντα τακτοποιημένο.

 

Φοιτητικό σαλόνι – διακόσμηση με μαξιλάρες στο πάτωμα

Ανάμεσα στις αγαπημένες μας ιδέες για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού είναι σίγουρα και οι μαξιλάρες – ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος να κάνεις κάθε σαλόνι να φαίνεται cozy, ενώ είναι και ένας πρακτικός τρόπος να φιλοξενήσεις την παρέα.

Αν έχεις χώρο και σου αρέσει να σκέφτεσαι “out of the box”, μπορείς να κρεμάσεις και μια αιώρα από το ταβάνι, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους σου τους φίλους!

 

Φοιτητικό διαμέρισμα – διακόσμηση με λευκά είδη και χαλιά της επιλογής σου

Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό στο οποίο αξίζει να δώσεις προτεραιότητα αν θέλεις cozy διακόσμηση είναι τα λευκά είδη: χαλιά, κουρτίνες, μαξιλάρια και ριχτάρια είναι η τελική πινελιά για να κάνεις το φοιτητικό σου διαμέρισμα να μοιάζει σαν να έχει βγει από το pinterest.

Μη φοβηθείς να δοκιμάσεις έντονα χρώματα, να συνδυάσεις μεταξύ τους διαφορετικά υλικά και υφές ή να εστιάσεις σε έντονα patterns για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα.

 

Φοιτητικό σπίτι – διακόσμηση και στη βεράντα

Γιατί να επικεντρωθείς μόνο στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου;

Αν έχεις έστω κι ένα μικρό μπαλκονάκι, μπορείς να το μετατρέψεις στην απόλυτη αστική καλοκαιρινή όαση με φυτά και ιδιαίτερα διακοσμητικά βεράντας.

Βάζα, καλαμωτές, ψάθινα καλάθια και όμορφες γλάστρες για τα λουλούδια σου μπορούν να διακοσμήσουν γρήγορα και οικονομικά κάθε μπαλκόνι, όσο μικρό κι αν είναι. Δοκίμασέ τα!

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Διακόσμηση μπαλκονιού: Ιδέες για τέλεια διακόσμηση βεράντας!

 

Φοιτητικό δωμάτιο – διακόσμηση τοίχου με κάδρα

Last but not least, μην ξεχάσεις πως για την απόλυτη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού χρειάζεσαι πίνακες και κάδρα!

Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις βέβαια: ένα μεγάλο κάδρο στο σαλόνι πάνω από τον καναπέ, ή στην κρεβατοκάμαρά σου πάνω από το κρεβάτι, είναι αρκετό για να τραβήξει τα βλέμματα και να αναδείξει την αισθητική σου.

Αν, όμως, θέλεις ο χώρος σου να σε εκφράζει απόλυτα, τότε μπορείς να φτιάξεις το δικό σου gallery wall: μικρά κάδρα σε διάφορα σχέδια και σχήματα, φωτογραφίες, πινακίδες και διακοσμητικά σχέδια με LED, αφίσες και ό,τι άλλο θέλεις μπορεί να γίνει μέρος ενός μεγάλου κολλάζ που θα μεγαλώνει μαζί με σένα και θα γεμίζει με τις εμπειρίες της φοιτητικής σου ζωής.

Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις!

 

Τελευταίο και σημαντικότερο: το φοιτητικό σου σπίτι πρέπει να αντιπροσωπεύει εσένα

Όσες ιδέες διακόσμησης κι αν σου δώσουμε, πρέπει πάντα να θυμάσαι πως η τελική επιλογή είναι δική σου!

Μην παρασυρθείς από τις τάσεις της μόδας, τη διακόσμηση του πατρικού σου ή των φίλων σου και προσπάθησε να επιλέξεις φοιτητικά έπιπλα και διακοσμητικά που ταιριάζουν σε εσένα προσωπικά, στον τρόπο που ζεις και τις προτιμήσεις σου.

Όσο όμορφη κι αν είναι η διακόσμηση ενός φοιτητικού σπιτιού, αν δεν σε αντιπροσωπεύει, δεν θα σου αρέσει ποτέ αληθινά.

 

φοιτητικό διαμέρισμα διακόσμηση


 

Πού θα βρω οικονομικά φοιτητικά έπιπλα για να δώσω ζωή στις ιδέες μου;

Τώρα που ανακάλυψες τόσες ιδέες για να διακοσμήσεις το νέο σου σπίτι, μήπως σκέφτεσαι και ποιο κατάστημα επίπλων να επιλέξεις για τις αγορές σου;

Το Decomall, το απόλυτο online κατάστημα επίπλων με ποιοτικά και οικονομικά έπιπλα, είναι η λύση που ψάχνεις.

Επισκέψου σήμερα κιόλας το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και ανακάλυψε ακόμα περισσότερες ιδέες διακόσμησης φοιτητικού σπιτιού, βρες ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα και είδη σπιτιού και ξεκίνα να ονειρεύεσαι το ιδανικό ξεκίνημα της φοιτητικής σου ζωής!

Καλή αρχή!