Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου – ιδέες για κάθε στιλ διακόσμησης

 

Η τραπεζαρία, τόσο σαν χώρος όσο και σαν έπιπλο, αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση σε κάθε σπίτι.

Αν και τυπικά ο ρόλος της είναι αρκετά πρακτικός, βλέπουμε πως όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας καμβάς πάνω στον οποίο εκφράζουμε το δικό μας προσωπικό στιλ διακόσμησης και μας βοηθά να βελτιώσουμε ολόκληρη την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.

Καθώς, λοιπόν, η τραπεζαρία χρησιμοποιείται πιο σπάνια, αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη διακόσμησή της και συχνά αναρωτιόμαστε «Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;» έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο γούστο μας.

Επειδή οι ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού τραπεζαρίας είναι πολλές, συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας για να σε βοηθήσουμε.

Συνέχισε να διαβάσεις και δες πώς να πετύχεις την πιο μοντέρνα διακόσμηση τραπεζαρίας!

 

Διακόσμηση τραπεζαρίας ανάλογα με το στιλ του τραπεζιού

Ένας πολύ βασικός – ίσως ο βασικότερος – παράγοντας που θα επηρεάσει τη διακόσμηση τραπεζαρίας είναι το ίδιο το τραπέζι!

Άλλο στιλ διακόσμησης ταιριάζει σε ένα ξύλινο ορθογώνιο τραπέζι σε κλασικό καφέ χρώμα, άλλο σε ένα γυάλινο με ιδιαίτερα πόδια, άλλο σε ένα vintage στρόγγυλο!

Προτού, λοιπόν, φτάσουμε στη διακόσμηση τραπεζιού τραπεζαρίας, πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο τραπέζι για εμάς και για την αισθητική που θέλουμε να πετύχουμε.

·        Ένα       μοντέρνο τραπέζι τραπεζαρίας, για παράδειγμα σε φυσικό ξύλο με μεταλλικά πόδια, ή με εφέ μάρμαρου, μπορεί να ταιριάξει τόσο με μοντέρνα κάδρα στον τοίχο όσο και με ιδιαίτερα διακοσμητικά και βάζα.

·        Αντίθετα, ένα τραπέζι τραπεζαρίας σε wenge ή καρυδί χρώμα μπορεί να αναδείξει πολύ καλύτερα κεριά και κηροπήγια ή ασημένιες κορνίζες, ενώ ένα ωραίο ράνερ θα έρθει να «δέσει» το αποτέλεσμα.

·        Στην ίδια λογική, αν προτιμάς τη vintage διακόσμηση τραπεζαρίας, μην επιλέξεις γυάλινο ή μεταλλικό τραπέζι – ένα ξύλινο στρόγγυλο τραπέζι σε λευκό χρώμα θα αναδείξει τέλεια τα αγαπημένα σου διακοσμητικά!

Αφού, λοιπόν, ξέρεις λίγο-πολύ τι είδους διακόσμηση προτιμάς, ξεκίνα επιλέγοντας το κατάλληλο τραπέζι προτού καταλήξεις στα επιμέρους διακοσμητικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τη διακόσμηση μπουφέ τραπεζαρίας: μοντέρνες γραμμές, συνδυασμός ξύλου Sonoma και rattan, όψη μάρμαρου και γεωμετρικά σχέδια μπορούν να αναδείξουν τη μοντέρνα διακόσμηση τραπεζαρίας στο έπακρο και να απογειώσουν ολόκληρο το σπίτι!

Ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα μας διακοσμητικά ανάλογα με το ύφος διακόσμησης που προτιμάς:

 

Μοντέρνα διακόσμηση τραπεζαρίας – Γεμάτη χρώματα και σχήματα

Αναρωτιέσαι τι να βάλεις πάνω στην τραπεζαρία σου αν το στιλ που προτιμάς είναι πιο μοντέρνο;

Η λύση βρίσκεται στα ιδιαίτερα χρώματα και σχήματα, που μαζί θα δημιουργήσουν κάτι contemporary, σαν γκαλερί τέχνης!

Εδώ η διακόσμηση τραπεζαρίας με δίσκο είναι ιδανική: χρησιμοποίησε μεταλλικούς και γυάλινους δίσκους και πιατέλες για να ομαδοποιήσεις τα διακοσμητικά σου, κρέμασε στους τοίχους abstract μοντέρνους πίνακες, επίλεξε βάζα που μαγνητίζουν τα βλέμματα – μη φοβηθείς να κάνεις mix and match χρωμάτων, υλικών και υφών για να πετύχεις την πιο μοντέρνα διακόσμηση τραπεζαρίας!

Οι γήινες αποχρώσεις ανήκουν στις κορυφαίες τάσεις της σεζόν, οπότε αξίζει να τις δοκιμάσεις!

 

τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία για μοντέρνα διακόσμηση

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Χειμωνιάτικη Διακόσμηση Σαλονιού: 4+1 Τάσεις & Tips!

 

Μίνιμαλ διακόσμηση τραπεζαρίας – Less is more

Οι άνθρωποι που προτιμούν τη μίνιμαλ διακόσμηση γνωρίζουν καλά πως αποτελεί μια πολύ απαιτητική τάση.

Όσο πιο πολύ προσπαθείς να διατηρήσεις τον χώρο σου λιτό και χωρίς περιττές προσθήκες, τόσο πιο πολύ δυσκολεύεσαι, ενώ παράλληλα, στην προσπάθειά σου να πετύχεις μια minimal διακόσμηση δεν θέλεις να καταλήξεις και με έναν χώρο ψυχρό, χωρίς χαρακτήρα.

Στη μίνιμαλ διακόσμηση τραπεζαρίας, λοιπόν, όλα εξαρτώνται από την ισορροπία: πόνταρε στη διακόσμηση τραπεζαρίας με κεριά και κηροπήγια χωρίς όμως να το παρακάνεις, επίλεξε λιτές γραμμές και μείνε σε μια χρωματική παλέτα που δεν στηρίζεται σε περισσότερα από 3 χρώματα.

Το γκρι φαίνεται να είναι το χρώμα που κυριαρχεί στους μίνιμαλ χώρους, οπότε αν «παίξεις» με διάφορες αποχρώσεις του, θα πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ένα φωτιστικό οροφής για τραπεζαρία που κατεβαίνει αρκετά χαμηλά πάνω από το τραπέζι μπορεί επίσης να επηρεάσει ολόκληρο το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το στιλ, ο στολισμός τραπεζαρίας μπορεί να στηρίζεται και σε ένα κεντρικό centerpiece, όπως ένα πολύ ογκώδες βάζο, το οποίο θα αποτελεί το focal point ολόκληρης της τραπεζαρίας – αυτό μπορείς να το «αντέξεις» ακόμα κι αν είσαι φοιτητής και το budget περιορισμένο!

 

τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία για μίνιμαλ διακόσμηση

 

Διάβασε περισσότερα: Διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού – Ιδέες και λύσεις που θα απογειώσουν τον χώρο

 

Vintage διακόσμηση τραπεζαρίας – αγκάλιασε το αγαπημένο σου στιλ χωρίς περιορισμούς

Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει συχνά με τη vintage διακόσμηση τραπεζαρίας είναι ότι οι άνθρωποι φοβούνται να υιοθετήσουν το στιλ 100%.

Στο Decomall πιστεύουμε, όμως, πως αν σου αρέσει η vintage διακόσμηση, μπορείς και πρέπει να την αγκαλιάσεις χωρίς περιορισμούς: καρέκλες τραπεζαρίας από βελούδο σε κυπαρισσί και ροζ χρώμα, vintage ρολόγια τοίχου, διακόσμηση τραπεζαρίας με κηροπήγια, φυτά και floral υφάσματα αρκούν για να μετατρέψουν τον χώρο σου σε όνειρο!

Εδώ το μίνιμαλ πάει περίπατο και ο στολισμός τραπεζαρίας μπορεί να είναι αρκετά «πλουμιστός», για να ταιριάξει με το αγαπημένο σου στιλ.

 

τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου για vintage διακόσμηση

 

Τελικά, τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;

Η διακόσμηση τραπεζαρίας είναι μια απαιτητική «πίστα», καθώς πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή μεταξύ λειτουργικότητας και αισθητικής. Δες μερικές από τις αγαπημένες μας λύσεις:

·        Ράνερ

·        Επιτραπέζια διακοσμητικά

·        Πιατέλες με φρούτα

·        Δίσκους με ομαδοποιημένα διακοσμητικά σε διαφορετικά ύψη

·        Κηροπήγια και κεριά

·        Κορνίζες

·        Βάζο με διακοσμητικά φτερά

·        Βάζο με φρέσκα λουλούδια ή κασπώ με παχύφυτα

 

Για τη διακόσμηση τραπεζαρίας ως χώρο, επίλεξε κάτι από τα παρακάτω

·        Εντυπωσιακό φωτιστικό

·              Χαλί τραπεζαρίας σε μοντέρνα σχέδια

·        Ένα μεγάλο έργο τέχνης στον τοίχο

·        Πολλά μικρά κάδρα ή ρολόι τοίχου

·        Κάδρα ακουμπισμένα στο πάτωμα ή τον μπουφέ

·              Καθρέφτη τοίχου

Σίγουρα πολλά θα εξαρτηθούν από το ίδιο το τραπέζι, που είναι και ο αδιαμφησβήτητος πρωταγωνιστής του χώρου: είτε προτιμήσεις σετ τραπεζαρίας είτε επιλέξεις να συνδυάσεις εσύ τραπέζι και καρέκλες, σίγουρα πολλά θα εξαρτηθούν από την επιλογή σου.

Μη φοβηθείς να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις διαφορετικά στιλ μέχρι να δεις τι πραγματικά σου αρέσει. Για να δεις ακόμα περισσότερες ιδέες και να πετύχεις την ιδανική διακόσμηση τραπεζαρίας, μια βόλτα από το ηλεκτρονικό κατάστημα επίπλων Decomall είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Ανακάλυψε την τεράστια συλλογή μας από τραπεζαρίες και διακοσμητικά και ετοιμάσου να απογειώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου!

 

Βρες την ιδανική τραπεζαρία για το σπίτι σου