Tips και λύσεις για την απόλυτη χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού

Ανήκεις στους ανθρώπους που βαριούνται εύκολα τη διακόσμηση του σπιτιού τους και αναζητούν συνεχώς τρόπους να την ανανεώσουν on a budget;

Το Decomall συγκέντρωσε για σένα τις πιο ευφάνταστες και οικονομικές λύσεις για την πιο ζεστή διακόσμηση σαλονιού – τώρα που η θερμοκρασία σιγά σιγά πέφτει, είναι η κατάλληλη εποχή για να δοκιμάσεις νέα χειμερινά χρώματα, cozy υφάσματα και… χουχουλιάρικα διακοσμητικά για να φτιάξεις το σαλόνι των ονείρων σου.

Συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε μοναδικά tips για χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού!

 

Διακόσμηση σαλονιού – χειμώνας 2023: Τι δείχνουν οι τάσεις της σεζόν;

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο χώρος σου πρέπει να σε αντιπροσωπεύει 100%.

Αν κάτι αρέσει σε εσένα, τότε σίγουρα αξίζει μια θέση στο σαλόνι σου έτσι ώστε να απολαμβάνεις κάθε λεπτό που ζεις στο σπίτι σου.

Αν, ωστόσο, ψάχνεις νέες ιδέες για μια απλή ανανέωση ή ακόμα και για μια πλήρη ανακαίνιση, αξίζει να δεις όλα τα trends στο interior decoration αυτή τη στιγμή. Ακολουθούν μερικές ιδέες για διακόσμηση σαλονιού για τον χειμώνα του 2023!

Τάση #1: Γήινα χρώματα

Σύμφωνα με τους interior designers, οι γήινες αποχρώσεις όπως το καφέ αλλά και τα χρώματα της μόκας, των μούρων, των μανιταριών, της κανέλας, της καραμέλας κ.λπ. έχουν αναδειχθεί σε βασικά χειμερινά χρώματα.

Οι ουδέτερες αυτές αποχρώσεις δημιουργούν μια «απαλή» στο μάτι παλέτα που ταιριάζει με το ξύλο, τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα φυσικά υφάσματα, όπως το μαλλί.

Decomall tip: Με μικρές, πιο έντονες πινελιές χρώματος, όπως το βυσσινί, το πετρόλ, το μουσταρδί και το βαθύ μπλε θα δημιουργήσεις έναν άκρως φιλόξενο χώρο! Ο πιο οικονομικός τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι με διάφορα διακοσμητικά μαξιλάρια στον καναπέ σου – ακόμα κι αν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια και το διαθέσιμο budget χαμηλό, μπορείς πάντα να αλλάξεις μια μαξιλαροθήκη για να ανανεώσεις τη χειμερινή διακόσμηση του σαλονιού!

 

Μάθε περισσότερα: Διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού – Ιδέες και λύσεις που θα απογειώσουν τον χώρο

 

ζεστή διακόσμηση σαλονιού με γήινα χρώματα

 

Τάση #2: Φυσικά στοιχεία

Σε συνέχεια της παραπάνω τάσης, η φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού επικεντρώνεται συχνά στα φυσικά στοιχεία, όπως το ξύλο, την πέτρα και τα κεραμικά διακοσμητικά, υλικά που συνδυάζονται εξαιρετικά με λεπτομέρειες από μαλλί, δέρμα, ψεύτικη γούνα, πλεκτά, καπιτονέ κ.α.

Το layering, εκτός από τα ρούχα μπορεί να εφαρμοστεί και στη διακόσμηση, προσθέτοντας βάθος στον χώρο και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διακοσμήσεις το σαλόνι σου για τον χειμώνα, χωρίς να ξεφύγεις οικονομικά.

Decomall tip: Μην ανησυχείς, δεν θα σου προτείνουμε να βάλεις παρκέ! Μπορείς σίγουρα, όμως, να ενσωματώσεις μία ξύλινη ραφιέρα τοίχου ή ένα βελούδινο σκαμπό ή ταμπουρέ για μια πιο ζεστή διακόσμηση σαλονιού. Μάλιστα, αν πρόσφατα έμεινες σε ένα ξενοδοχείο ή Airbnb που σου άρεσε πολύ, μάλλον ο λόγος ήταν τα φυσικά υλικά και τα γήινα χρώματα που σε χαλάρωναν! Δοκίμασέ τα, λοιπόν, και στον δικό σου χώρο!

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία

 

Τάση #3: Δεκαετία του '70

Το χαλαρό στυλ, τα φυσικά υλικά και οι γήινες αποχρώσεις της δεκαετίας του '70 έχουν βρει νέα ζωή φέτος.

Καμπύλες, κάδρα με έντονα prints, ταπετσαρίες, διακοσμητικά με αφηρημένα σχέδια, γυάλινα βάζα σε ιδιαίτερα σχέδια και βελούδινα υφάσματα έρχονται να ανανεώσουν τη χειμωνιάτικη διακόσμηση του σαλονιού σου – στον βαθμό που εσύ επιθυμείς!

Decomall tip: Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις: μπορείς να ενσωματώσεις λίγα στοιχεία ή να εστιάσεις στα χρώματα, όπως το καφέ, το πράσινο και το πορτοκαλί, επιλέγοντας ταυτόχρονα ζεστό φωτισμό με ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου!

 

διακόσμηση για σαλόνι – καθιστικό με στυλ δεκαετίας ‘70

 

Τάση #4: Ροζ προσέγγιση

Η ταινία της Barbie σίγουρα επηρέασε πολλούς τομείς παγκοσμίως, σίγουρα, όμως, δεν χρειάζεται να βάψεις το σαλόνι σου φούξια για να υιοθετήσεις την τάση.

Για να λειτουργήσει το ροζ σε μια χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού χρειάζονται πιο απαλοί τόνοι, όπως του σάπιου μήλου, που ταιριάζει αρμονικά με μπρούτζινα και χάλκινα διακοσμητικά στοιχεία.

Decomall tip: Ένα χαλί για το σαλόνι σε απαλό dusty pink ή ένας πίνακας με ροζ λεπτομέρειες μπορούν να προσθέσουν μια αίσθηση ανανέωσης και πολυτέλειας σε κάθε σαλόνι. Μην τα φοβηθείς!

 

tips διακόσμησης σαλονιού χειμώνας 2023-2024

 

Τάση #5: Θεματική διακόσμηση

Αν σκέφτεσαι χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού και το μυαλό σου πάει κατευθείαν στα Χριστούγεννα, μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις;

Αν και τάση αρκετά… Αμερικάνικη, αν σου αρέσει, γιατί να μην την υιοθετήσεις; Κηροπήγια και κεριά με άρωμα pumpkin spice, υφάσματα σε βαθύ πορτοκαλί χρώμα που παραπέμπουν σε κολοκύθα και γλυκοπατάτα, αποξηραμένα λουλούδια, φλις κουβερτάκια, λαμπάκια και πολλά άλλα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να μετατρέψουν το σαλόνι σου στο απόλυτο φθινοπωρινό καταφύγιο.

Decomall tip: Αν σου αρέσει να «χουχουλιάζεις» με ταινίες και σειρές ή να διαβάζεις βιβλία πίνοντας ζεστό καφέ κάτω από την αγαπημένη σου κουβέρτα, δώσε βάση στον καναπέ ή την πολυθρόνα που θα επιλέξεις. Αξίζει πραγματικά να επενδύσεις σε κάτι που ταιριάζει στον δικό σου τρόπο ζωής! Βρες καναπέδες μοντέρνους στο Decomall και απογείωσε τη χειμερινή διακόσμηση του σαλονιού σου!

 

Μάθε περισσότερα: Τι καναπέ να πάρω; Ενημερωθείτε για τα στιλ, τα χρώματα και τα υλικά που κυριαρχούν

χειμερινή διακόσμηση σαλονιού

 

Εσύ τι θα επιλέξεις τελικά για ζεστή διακόσμηση σαλονιού;

Όπως θα έχεις καταλάβει ως τώρα, για να μετατραπεί η διακόσμηση ενός σαλονιού σε χειμωνιάτικη, δεν χρειάζονται υπερβολές.

Με μικρές πινελιές και αλλαγές στα χρώματα, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά, μπορείς να πετύχεις κι εσύ μια ζεστή διακόσμηση σαλονιού που θα σε κάνει να αγαπήσεις το σπίτι σου ακόμα περισσότερο.

Επισκέψου σήμερα το ηλεκτρονικό κατάστημα επίπλων Decomall και βρες έπιπλα και διακοσμητικά online στις καλύτερες τιμές της αγοράς – η ανανέωση του σαλονιού σου δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη!

Βρες τα καλύτερα διακοσμητικά και έπιπλα για το σαλόνι!