Έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία που θα εντυπωσιάσουν κάθε επισκέπτη

 

Όταν μιλάμε για διακόσμηση δωματίων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, η δημιουργία ενός φιλόξενου και άνετου χώρου είναι ζωτικής σημασίας για τους επισκέπτες.

Το ιδανικό δωμάτιο πρέπει να είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών, οι οποίες αφορούν πλήθος λεπτομερειών, από τον φωτισμό και τα χρώματα έως τα έπιπλα και τη συνολική διακόσμηση.

Ψάχνετε έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια; Είστε στο σωστό σημείο!

Το Decomall συγκέντρωσε tips και συμβουλές για το πιο εντυπωσιακό ντεκόρ για ενοικιαζόμενα δωμάτια και σας παρουσιάζει τι χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη.

 

Βήμα #1: Επιλέξτε ένα «θέμα» και μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της διακόσμησης ενός δωματίου ξενοδοχείου είναι η δημιουργία ενός θέματος που ενώνει τα πάντα μεταξύ τους και προσφέρει συνοχή – χωρίς αυτή, ένα δωμάτιο μπορεί να φαίνεται αφιλόξενο.

Επιλέξτε ένα θέμα που ταιριάζει στο brand και το κοινό-στόχο σας, το οποίο θα ανταποκρίνεται και στη συνολική αισθητική του καταλύματος.

Για παράδειγμα, για διακόσμηση ξενοδοχείου σε νησί, μπορείτε να εμπνευστείτε από τα χρώματα της θάλασσας και της άμμου και να ενσωματώσετε μοτίβα από κοχύλια ή να προσθέσετε ναυτικές πινελιές.

 

decor για ενοικιαζόμενα δωμάτια

 

Βήμα #2: Εστιάστε στην άνεση των επισκεπτών

Όσον αφορά τα δωμάτια ξενοδοχείων, η διακόσμηση έρχεται μετά την άνεση.

Όταν ένας ταξιδιώτης κάνει κράτηση στο κατάλυμά σας, περιμένει να κοιμηθεί καλά.

Μην του στερήσετε αυτή την απόλαυση!

Κλινοσκεπάσματα από «πολυτελή» και φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι και μάλιστα σε γήινες αποχρώσεις που ξεκουράζουν όχι μόνο το σώμα αλλά και το μάτι θα εκτιμηθούν. Αποφύγετε τα έντονα εμπριμέ και τα συνθετικά υφάσματα και θα δείτε τις κρατήσεις σας να αυξάνονται!

Παρομοίως, αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να επενδύσετε, αυτό είναι το στρώμα!

Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει πως η πλειοψηφία των ταξιδιωτών, ανεξαρτήτως budget, αναζητά καταλύματα με άνετα κρεβάτια.

Ένα ποιοτικό στρώμα ύπνου φέρνει πελάτες ευχαριστημένους με τη διαμονή τους, που με τη σειρά του φέρνει περισσότερες θετικές κριτικές. Μην το υποτιμάτε!

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τι στρώμα να διαλέξω για τη μέση; Αναλυτικός οδηγός αγοράς

 

Εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στην άνεση των επισκεπτών είναι και η θερμοκρασία.

Βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες σας μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τη θερμοκρασία του δωματίου σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και προσπαθήστε να ανταποκριθείτε στις διαφορετικές προτιμήσεις των μελών ενός γκρουπ, προσφέροντας επιπλέον κουβέρτες ή ανεμιστήρες που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας άνετης διαμονής για όλους.

 

διακόσμηση υπνοδωματίου για δωμάτια ξενοδοχείων

 

Βήμα #3: Δείτε τι πραγματικά χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Πριν δούμε μοντέρνα δωμάτια ξενοδοχείων και έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια που κάνουν τη διαφορά, ας μιλήσουμε για τα απαραίτητα!

Δείτε τι χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ένα ενοικιαζόμενο για να πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας εξαιρετικής διαμονής – αφού καλύψετε τα βασικά, θα είστε σε θέση να προσθέσετε και τις έξτρα πινελιές.

 

Ασύρματο ίντερνετ και τηλεόραση για στιγμές χαλάρωσης πριν τον ύπνο

Εννέα στους δέκα ανθρώπους σήμερα ταξιδεύουν με το smartphone ή/και το laptop τους και περισσότεροι από τους μισούς έχουν δηλώσει πως δεν θα επέλεγαν ένα κατάλυμα αν δεν προσέφερε σύνδεση Wi-Fi. Σκεφτείτε, επίσης, πόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή χρειάζεται να εργαστούν εκτάκτως κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και οι τηλεοράσεις. Αν, μάλιστα, στις παροχές σας προσθέσετε και κάποιο συνδρομητικό streaming service, όπως το Netflix, ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους σειρά ή ταινία στη γλώσσα που προτιμούν, τότε σίγουρα θα τους έχετε κερδίσει.

 

Επαρκή αποθηκευτικό χώρο για να παραμένει το δωμάτιο τακτοποιημένο

Είτε η κράτηση διαρκεί ένα σαββατοκύριακο είτε εβδομάδες, ο αποθηκευτικός χώρος είναι απαραίτητος στη διακόσμηση δωματίων ξενοδοχείων.

Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ράφια, ντουλάπια και ντουλάπες για να αφήσουν τα πράγματά τους, να αποθηκεύσουν τις βαλίτσες τους και γενικά να «κρύψουν» τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούν συχνά κατά τη διαμονή τους, καταλήγοντας σε έναν χώρο πάντα συμμαζεμένο και χαλαρωτικό.

 

Μεγάλο ολόσωμο καθρέφτη για άνετο μακιγιάζ και outfit check

Όσον αφορά δωμάτια ξενοδοχείων και διακόσμηση, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα των επίπλων που θα επιλέξετε διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι επισκέπτες του καταλύματός σας θα θελήσουν να βαφτούν πριν βγουν έξω, να δοκιμάσουν διάφορα σύνολα πριν αποφασίσουν τι να φορέσουν, ακόμα και να βγάλουν selfies μπροστά στον καθρέφτη!

Μην ξεχνάτε πως τα μοντέρνα δωμάτια ξενοδοχείων πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του μοντέρνου ταξιδιώτη. Επενδύστε, λοιπόν, σε καθρέπτες με LED φωτισμό και ολόσωμους καθρέπτες που θα λειτουργήσουν όχι μόνο πρακτικά αλλά και αισθητικά, διακοσμώντας τους τοίχους του δωματίου με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.

 

μοντέρνα διακόσμηση σε δωμάτια ξενοδοχείων

 

Βήμα #4: Ανακαλύψτε έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια που κάνουν τη διαφορά

Τώρα που είδαμε τι χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σήμερα για να ανταποκρίνεται στα standards των επισκεπτών, ας δούμε και ποιες έξτρα πινελιές θα αναβαθμίσουν τον χώρο, μετατρέποντας τη διακόσμηση δωματίων ξενοδοχείων σε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

 

Χώρος εργασίας

Για τους business travelers, η ύπαρξη χώρου εργασίας σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή ξενοδοχείο είναι απαραίτητη. Έτσι, τα καταλύματα που διαθέτουν έστω ένα μικρό γραφείο προσελκύουν πιο εύκολα τέτοιου είδους πελατεία.  

 

Φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Μη μείνετε στο κλασικό φωτιστικό οροφής, αλλά επενδύστε σε απλίκες, φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια φωτιστικά με θερμό φως, που σίγουρα θα εκτιμηθούν από τους επισκέπτες σας.

 

Αίσθηση πολυτέλειας

Το λεγόμενο pampering, δηλαδή το να «καλομαθαίνετε» τους επισκέπτες σας με μικρές πολυτελείς πινελιές, ανήκει σίγουρα στις έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αφράτες πετσέτες και μπουρνούζια, ατομικά σαμπουάν και amenities ή μια μηχανή nespresso, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αν υπάρχει το διαθέσιμο budget, επιλέξτε υφασμάτινα κρεβάτια για ξενοδοχείο με μεγάλο κεφαλάρι, βελούδινους καναπέδες και κουρτίνες από «βαριά» υφάσματα, για ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας.

 

ιδέες διακόσμησης για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία

 

Μάθετε περισσότερα: Τι καναπέ να πάρω; Ενημερωθείτε για τα στιλ, τα χρώματα και τα υλικά που κυριαρχούν

 

Δίσκος καλωσορίσματος

Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι με το αυτοκίνητο ή μια υπερατλαντική πτήση, οι επισκέπτες χρειάζονται ξεκούραση. Ένα complimentary δροσιστικό ποτό ή αναψυκτικό θα τους κάνει θετική εντύπωση, ενώ αν έχουν και ένα mini bar στη διάθεσή τους ή έναν δίσκο με κεράσματα (βραστήρας, καφές, τσάι κ.α.), τότε σίγουρα θα μπουν στο σωστό mood μόλις φτάσουν!  

 

Βήμα #5: Δώστε προσοχή στον εξωτερικό χώρο

Η διακόσμηση ενός ξενοδοχείου, ειδικά σε νησί, δεν τελειώνει στο δωμάτιο.

Αντιθέτως, ο εξωτερικός χώρος ενός ξενοδοχείου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της διαμονής, κρίνοντας την τελική αίσθηση που αποκομίζουν οι επισκέπτες σας.

Ανάλογα με το ύφος και το θέμα που έχετε επιλέξει, επενδύστε σε αιώρες, ομπρέλες και ξαπλώστρες, έπιπλα και διακοσμητικά εξωτερικού χώρου που θα απογειώσουν τη συνολική εμπειρία. Επιλέξτε φυσικά υλικά και χρώματα και να είστε σίγουροι πως οι επισκέπτες σας θα εκτιμήσουν δεόντως το ντεκόρ σας εντός και εκτός δωματίου!

 

διακόσμηση ξενοδοχείου και ενοικιαζόμενων δωματίων σε νησί

 

Βήμα #6: Μείνετε εντός προϋπολογισμού

Η διακόσμηση ενός δωματίου ξενοδοχείου δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν έχετε περιορισμένο budget. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι με λίγη δημιουργικότητα και έξυπνες αγορές, μπορεί να δημιουργηθεί ένας όμορφος και φιλόξενος χώρος χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

 

Δώστε προτεραιότητα εκεί που πραγματικά χρειάζεται

Το πρώτο βήμα για να παραμείνετε εντός budget είναι η προτεραιοποίηση.

Πρώτα επιλέξτε τα απολύτως απαραίτητα για τη διακόσμηση δωματίων ξενοδοχείων, όπως έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και κουρτίνες και μετά προσθέστε έξτρα λεπτομέρειες, όπως ριχτάρια, διακοσμητικά και έργα τέχνης.

 

Κάντε έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών

Όταν προσπαθείτε να κρατήσετε το budget χαμηλά, είναι σημαντικό να συγκρίνετε τιμές και ποιότητα.

Ψωνίστε σε μεγάλες ποσότητες ή σε περιόδους εκπτώσεων, ώστε να βρείτε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές. Αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές και μείνετε προσηλωμένοι στη λίστα αγορών σας.

 

Επιλέξτε το Decomall για πραγματικά μοντέρνα δωμάτια ξενοδοχείων

Θέλετε περισσότερες έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία;

Στο Decomall θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχειακό εξοπλισμό για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε ανταγωνιστικές τιμές και πάντα με τη γνωστή ποιότητα που μας διακρίνει.

Κάντε σήμερα τις αγορές σας και αυξήστε τις κρατήσεις σας με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό Decomall!


Βρείτε ξενοδοχειακό εξοπλισμό