Ιδέες για ντουλάπες κρεβατοκάμαρας – σχέδια, χρώματα και υλικά που θα λατρέψεις

Κάτι πολύ περισσότερο από αποθηκευτικός χώρος, οι ντουλάπες υπνοδωματίου είναι πλέον βασικό στοιχείο διακόσμησης και λειτουργικότητας μιας κρεβατοκάμαρας, ενώ παράλληλα «κρύβουν» και το χάος, βοηθώντας έτσι το δωμάτιό μας να μοιάζει περιποιημένο και τακτοποιημένο.

Σήμερα, μάλιστα, μια ντουλάπα μπορεί να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα έπιπλα και να απογειώσει την αισθητική ολόκληρου του χώρου.

Πώς, όμως, θα επιλέξεις τη σωστή;

Συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε ντουλάπες υπνοδωματίου σε σχέδια που θα σε συναρπάσουν, ιδέες για ντουλάπες σε μικρό χώρο και tricks για να τον διαχειριστείς κατάλληλα, χρώματα για ντουλάπες κρεβατοκάμαρας που θα είναι πάντα στη μόδα αλλά και συμβουλές για το πού θα βρεις τις πιο μοντέρνες ντουλάπες της αγοράς!

Ετοιμάσου!

 

Τι να προσέξω πριν επιλέξω ντουλάπα;

Όταν επιλέγουμε ντουλάπα για την κρεβατοκάμαρά μας μπορεί να παρασυρθούμε από τις αμέτρητες επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας και τελικά να καταλήξουμε σε κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις δικές μας απαιτήσεις.

Μην πέσεις στην παγίδα!

Βεβαιώσου ότι ξέρεις τι χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις την έρευνα αγοράς για να περιορίσεις τις επιλογές σου και να καταλήξεις πιο εύκολα στην ντουλάπα των ονείρων σου.

Αν ψάχνεις ιδέες για ντουλάπες κρεβατοκάμαρας, δες τι πρέπει να προσέξεις:

 

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

Μπορεί η εμφάνιση και η αισθητική να παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά μην ξεχνάς πως η ντουλάπα σου πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι λειτουργική!

Επένδυσε σε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και προτίμησε ντουλάπες που συνδυάζουν συρτάρια, ράφια, ράγες και ό,τι άλλο σου φαίνεται χρήσιμο ώστε η οργάνωση της ντουλάπας να γίνει παιχνιδάκι.

Τέλος, αν ψάχνεις ντουλάπες για ξενοδοχείο ή Airbnb, υπολόγισε ότι χρειάζεσαι χώρο και για τη βαλίτσα!

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 5+1 Έξυπνες ιδέες για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία

 

Προσαρμογή στις ανάγκες σου

Η ντουλάπα που θα αγοράσεις πρέπει να ανταποκρίνεται στη δική σου καθημερινότητα.

·        Έχεις πολλά φορέματα και φούστες; Σιγουρέψου ότι υπάρχει αρκετός χώρος για ράγα.

·        Θα τη χρησιμοποιείς για να αποθηκεύεις κλινοσκεπάσματα; Προτίμησε συρτάρια για να μη σκονίζονται.

·        Θα έχεις ξεχωριστά καλοκαιρινά και χειμερινά; Επίλεξε ντουλάπες με ψηλό πατάρι για να αποθηκεύεις εκεί τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείς ανά εποχή.

 

ντουλάπες υπνοδωματίου σε σχέδια προσαρμοσμένα στις ανάγκες σου

 

Προσαρμογή στον χώρο σου

Μπορεί να βρεις ντουλάπες σε σχέδια μοντέρνα, τιμές ανταγωνιστικές και καλής ποιότητας αλλά, αν δεν ταιριάζουν στην κρεβατοκάμαρά σου, τι θα κάνεις;

Μέτρησε το υπνοδωμάτιό σου, δες αν υπάρχει αρκετός χώρος για να ανοίγουν τα φύλλα ή αν πρέπει να κοιτάς μόνο συρόμενες και βεβαιώσου ότι υπάρχει επαρκής ελεύθερος χώρος για την ντουλάπα που σου αρέσει – ίσως ο χώρος σου να επαρκεί μόνο για ντουλάπα δίφυλλη και όχι για την τετράφυλλη που είχες αρχικά επιλέξει.

 

ντουλάπες κρεβατοκάμαρας σε κατάλληλες διαστάσεις για τον χώρο σου

 

Ιδέες για ντουλάπες σε μικρό χώρο – 3 tips που θα σε βοηθήσουν

Αν τώρα η κρεβατοκάμαρά σου είναι αρκετά περιορισμένη σε εμβαδό ή αν η διαμόρφωσή της σε περιορίζει, υπάρχουν λύσεις.

Ακολουθούν οι καλύτερες ιδέες για ντουλάπες σε μικρό χώρο ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο ακόμα και το τελευταίο εκατοστό του δωματίου σου:

 

Καθρέφτες και φωτισμός

Μια ντουλάπα με καθρέπτη και κρυφό εσωτερικό φωτισμό έχει τρομερά πλεονεκτήματα.

Οι καθρέφτες δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν και το φως, κάνοντας την κρεβατοκάμαρα να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη.

Τέλος, ο σωστά τοποθετημένος φωτισμός θα διασφαλίσει ότι κάθε γωνία είναι ορατή και οπτικά ελκυστική, όσο «φορτωμένη» κι αν καταλήξει η ντουλάπα σου.

 

Χρήση του κάθετου χώρου

Στις καλύτερες ιδέες για ντουλάπες σε μικρό χώρο συγκαταλέγεται και η αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ύψους.

Προτίμησε ντουλάπες υπνοδωματίου σε σχέδια που φτάνουν μέχρι το ταβάνι και πρόσθεσε με αυτόν τον έξυπνο τρόπο τον χώρο που σου λείπει σε μήκος. Πρόκειται για τρικ που όχι μόνο ξεγελά το μάτι και κάνει το μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, αλλά είναι και άκρως πρακτικό, αφού έτσι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο την κρεβατοκάμαρά σου απ’ άκρη σ’ άκρη!  

 

Συρόμενες ντουλάπες

Τέλος, επιλέγοντας ντουλάπες συρόμενες αντί για ανοιγόμενες θα εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερο χώρο!

Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα έχεις χώρο να ανοίγουν τα φύλλα και τα συρτάρια της ντουλάπας σου και θα μπορείς να τοποθετήσεις το έπιπλο αρκετά κοντά στο κρεβάτι ή τα υπόλοιπα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας.

Μια συρόμενη ντουλάπα τρίφυλλη μπορεί να ταιριάξει πολύ καλύτερα στην κρεβατοκάμαρά σου από μια ανοιγόμενη δίφυλλη!

 

συρόμενες ντουλάπες ιδανικές για μικρούς χώρους

 

Τι χρώμα ντουλάπα να βάλω;

Στις ντουλάπες υπνοδωματίου τα σχέδια παίζουν σημαντικό ρόλο, εξίσου σημαντικά όμως είναι και τα χρώματα.

Δες μερικά από τα καλύτερα χρώματα για ντουλάπες κρεβατοκάμαρας που δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα:

 

Φυσικό ξύλο και γήινες αποχρώσεις

Για αντοχή, προσιτή τιμή και ύφος που ταιριάζει σε κάθε υπνοδωμάτιο, επίλεξε ντουλάπες από μοριοσανίδα με επένδυση μελαμίνης υψηλής ποιότητας, σε χρώμα φυσικού ξύλου, όπως το Sonoma ή το ανοιχτό καρυδί.

Τα γήινα χρώματα ταιριάζουν εξαιρετικά σε μοντέρνες κρεβατοκάμαρες και υπνοδωμάτια φοιτητικού σπιτιού, φωτίζοντας τον χώρο και κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος.

 

χρώματα για ντουλάπες κρεβατοκάμαρας

 

Μάθε περισσότερα: Διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού – Ιδέες και λύσεις που θα απογειώσουν τον χώρο

 

Έντονα ή σκούρα χρώματα

Για ελαφρώς πιο εντυπωσιακό εφέ, σκέψου εναλλακτικά!

Μια ντουλάπα κρεβατοκάμαρας σε σχέδια και χρώματα πιο ιδιαίτερα, όπως το wenge, το σκούρο μπλε, το ανθρακί ή το ανοιχτό πράσινο μπορούν να γίνουν το statement κομμάτι που θα απογειώσουν ολόκληρη τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σου.

 

Ουδέτεροι τόνοι

Στα κορυφαία χρώματα για ντουλάπες κρεβατοκάμαρας ανήκουν και οι ουδέτεροι τόνοι, όπως το λευκό, το μπεζ και το γκρι που συνεχίζουν να κυριαρχούν.

Η διαχρονική τους γοητεία δημιουργεί έναν καθαρό καμβά, επιτρέποντας ευελιξία στο στυλ και εύκολο συντονισμό με διάφορα άλλα σχέδια και χρώματα, τόσο στα υπόλοιπα έπιπλα, όπως το κρεβάτι, όσο και στα διακοσμητικά ή τα υφάσματα του δωματίου (κουρτίνες, πάπλωμα, χαλιά κ.λπ.).

Τέτοιες ντουλάπες ταιριάζουν τόσο σε μοντέρνες όσο και σε ρομαντικές ή vintage κρεβατοκάμαρες, οπότε αξίζουν την προσοχή σου!

 

Δες κι αυτό: Φάκελος κρεβατοκάμαρα – Διακόσμηση ρομαντική, εντός budget

 

Πού θα βρω ντουλάπες υπνοδωματίου σε σχέδια και χρώματα μοντέρνα;

Για εσένα που ψάχνεις μοντέρνες ντουλάπες υπνοδωματίου σε σχέδια και χρώματα που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα και θα σου προσφέρουν την πρακτικότητα και λειτουργικότητα που έχεις ανάγκη, το Decomall αποτελεί εγγύηση!

Δες την τεράστια συλλογή του Decomall από ντουλάπες κρεβατοκάμαρας κορυφαίας ποιότητας και αισθητικής σε προνομιακές τιμές και δημιούργησε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σου, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες σου αλλά αντικατοπτρίζει και το προσωπικό σου στυλ.

 

Ανακάλυψε τις πιο μοντέρνες ντουλάπες