Είσοδος σπιτιού – Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης, ιδανικές για μικρό χώρο

Ένας χώρος που δείχνει την αισθητική σου «με το καλημέρα».

Η πρώτη εικόνα που βλέπεις μόλις μπαίνεις σπίτι και η τελευταία πριν φύγεις.

Το σημείο εκείνο που πέρα από όμορφο πρέπει να είναι και λειτουργικό, για να μην ψάχνεις τα κλειδιά σου κάθε φορά, αλλά και πρακτικό ταυτόχρονα ώστε να οργανώνεις μπουφάν και παπούτσια χωρίς το τοπίο να φαίνεται βομβαρδισμένο.

Αυτή είναι η είσοδος του σπιτιού και η διακόσμησή της θέλει… σκέψη!

Το Decomall συγκέντρωσε για σένα μερικές από τις καλύτερες ιδέες για είσοδο σπιτιού και σου τις παρουσιάζει για να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου.

Πάμε να δούμε αγαπημένα tips για διακόσμηση εισόδου!

 

Είσοδος σπιτιού – διακόσμηση και πρακτικότητα σε ένα

Η διακόσμηση εισόδου σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση κι αυτό γιατί, όπως είδαμε, πρόκειται για χώρο που πρέπει να είναι ταυτόχρονα περιποιημένος αλλά και λειτουργικός.

Τη λύση εδώ έρχεται να δώσει ένα έπιπλο εισόδου αρκετά μοντέρνο, που θα γίνει το κεντρικό κομμάτι του χώρου.

Μια εξαιρετική ιδέα, λοιπόν, είναι να επιλέξεις έναν μπουφέ!

Στην αγορά κυκλοφορούν μπουφέδες μοντέρνοι οικονομικοί που μπορούν πολύ εύκολα να ταιριάξουν στην είσοδο του σπιτιού ή του διαμερίσματός σου και να απογειώσουν αισθητικά τον χώρο.

Εδώ, όσο πιο εντυπωσιακός είναι ο μπουφές, τόσο πιο λιτή πρέπει να είναι η διακόσμηση. Βάλε ένα φυτό εσωτερικού χώρου, έναν διακοσμητικό δίσκο για να αφήνεις κλειδιά και πορτοφόλι κι έναν επιβλητικό καθρέφτη τοίχου για ένα τελευταίο check πριν βγεις και θα έχεις την πιο λειτουργική είσοδο σπιτιού.

Extra tip: Αν επιλέξεις μπουφέ για έπιπλο εισόδου με έντονες λεπτομέρειες, όψη μάρμαρου ή rattan, συνδυασμούς ξύλου/μετάλλου κ.λπ., προσπάθησε να διατηρήσεις όλη την υπόλοιπη διακόσμηση αρκετά λιτή. Για παράδειγμα, μην βάλεις κάδρα, διακοσμητικά και χαλιά με έντονα σχέδια που θα φορτώσουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, αλλά διατήρησε minimal τη διακόσμηση!

 

εντυπωσιακό έπιπλο εισόδου για διακόσμηση εισόδου σπιτιού

 

Διάβασε επίσης: Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου – ιδέες για κάθε στιλ διακόσμησης | Decomall

 

Ιδέες για παπουτσοθήκη – Πώς να απογειώσεις ακόμα και το πιο απλό έπιπλο

Επιτρέπεται – ή επιβάλλεται, αν θέλεις – να επιλέξεις μια διακόσμηση εισόδου πιο εντυπωσιακή αν το βασικό έπιπλο που θα τοποθετήσεις εκεί είναι πιο λιτό.

Αν, λοιπόν, επενδύσεις σε μια όμορφη παπουτσοθήκη εισόδου τότε θα είσαι σε θέση και να «κρύψεις» τα παπούτσια που σε ενοχλούν, αλλά και να επιλέξεις πιο ιδιαίτερα διακοσμητικά.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να συνδυάσεις την ξύλινη ή ακόμα και την πλαστική παπουτσοθήκη με ένα ψάθινο μοντέρνο χαλί, μεταλλικά, κεραμικά και γυάλινα διακοσμητικά, πίνακες και κάδρα, κηροπήγια και πολλά άλλα!

Extra tip: Αν έχεις μικρό χολ, δοκίμασε μια παπουτσοθήκη με ανοιχτά ράφια που σίγουρα χωράει σε στενούς διαδρόμους και άσε τα βαριά έπιπλα για την επόμενη φορά. Τέτοιες παπουτσοθήκες είναι οικονομικές και άκρως πρακτικές!

 

μια χαμηλή παπουτσοθήκη με ράφια είναι ιδανική για διακόσμηση εισόδου σπιτιού με στενό χολ

 

Ιδέες για είσοδο σπιτιού με καλόγερο ή κρεμάστρα τοίχου

Πέρα από την παπουτσοθήκη ή την κονσόλα εισόδου που θα χρησιμοποιήσεις για λόγους διακόσμησης και λειτουργικότητας, ξέρεις ότι μεγάλο μέρος του χώρου αυτού καταλαμβάνουν και τα πανωφόρια.

Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που τα μπουφάν είναι ογκώδη ή ακόμα και βρεγμένα, χρειάζεσαι έναν έξυπνο τρόπο να τα τακτοποιήσεις.

Τα λεγόμενα πορτ μαντώ είναι έπιπλα εισόδου που συνδυάζουν χώρο για τα παπούτσια αλλά και κρεμάστρα για τα παλτό και τις ζακέτες της οικογένειας, οπότε σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου.

Εναλλακτικά, και εφόσον ο διάδρομος του σπιτιού σου είναι αρκετά φαρδύς, μπορείς στη μία πλευρά να βάλεις μια στενόμακρη κονσόλα με έναν καθρέφτη τοίχου από πάνω και από την άλλη πλευρά να βάλεις μια κρεμάστρα τοίχου για τα παλτό και μια παπουτσοθήκη στην οποία μπορείς να κάθεσαι για να βάλεις ή να βγάλεις τα παπούτσια σου.

Extra tip: Για διακόσμηση εισόδου σπιτιού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, βρες πρώτα το έπιπλο που πραγματικά χρειάζεσαι και μετά σκέψου πώς και αν χρειάζεται να το διακοσμήσεις, ακόμα και ανά εποχή!

 

έπιπλο με κρεμάστρες για διακόσμηση εισόδου σπιτιού

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Χειμωνιάτικη Διακόσμηση Σαλονιού: 4+1 Tips & Τάσεις!

 

Διακόσμηση εισόδου διαμερίσματος

Συνήθως η διακόσμηση εισόδου ενός διαμερίσματος είναι πιο δύσκολη από αυτή της μονοκατοικίας κι αυτό γιατί, τις περισσότερες φορές, ο χώρος είναι αρκετά περιορισμένος.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι φορές που, αν είσαι ενοικιαστής, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να μην σε αφήνει να επέμβεις στον χώρο! Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σκεφτείς εναλλακτικές ιδέες και έξυπνους τρόπους να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού χωρίς να τρυπήσεις τον τοίχο ή να αγοράσεις ογκώδη έπιπλα που μπορεί στο επόμενο διαμέρισμά σου να μην χωράνε.

Τη λύση εδώ έρχονται να δώσουν έπιπλα εισόδου λιγότερο… επεμβατικά!

Για παράδειγμα, αν ενοικιάζεις διαμέρισμα ίσως είναι καλύτερα να ξεχάσεις μεγάλες παπουτσοθήκες και πορτ μαντώ, και να επενδύσεις σε έναν καλόγερο ρούχων που μπορεί εύκολα να μετακινηθεί και να ταιριάξει στο επόμενο σπίτι σου.

Για τα μικρά ή τα φοιτητικά διαμερίσματα, στις καλύτερες ιδέες για την είσοδο του σπιτιού βάζουμε και τα καλάθια αποθήκευσης, στα οποία μπορείς να… χώνεις πράγματα που θέλεις να κρύψεις έτσι ώστε ο χώρος αυτός να φαίνεται πάντα συμμαζεμένος.


ιδέες διακόσμησης εισόδου διαμερίσματος


Δες κι αυτό: Διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού – Ιδέες και λύσεις που θα απογειώσουν τον χώρο

 

Διακόσμηση εισόδου μονοκατοικίας

Αν τώρα μένεις σε μονοκατοικία και μάλιστα δική σου, τότε υπάρχουν περισσότερες ιδέες για είσοδο σπιτιού και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα!

Εδώ πρέπει να σκεφτείς τις πραγματικές ανάγκες τις δικές σου και της οικογένειάς σου και να βρεις λύσεις που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητά σου.

·        Μένεις σε μέρος που βρέχει συχνά και θέλεις να κάθεσαι κάπου για να βγάζεις τις μπότες σου χωρίς να πέσεις; Χρειάζεσαι ένα παγκάκι στην είσοδο ή ταμπουρέ με αποθηκευτικό χώρο.

·        Τα παιδιά σου αφήνουν τα παπούτσια τους όπου βρουν και θέλεις να περιορίσεις οπτικά τον χαμό; Μία μεγάλη παπουτσοθήκη θα σου φανεί πολύ χρήσιμη.

·        Είσαι άτομο που χάνει συχνά τα κλειδιά και το κινητό του και για σένα έχει μεγαλύτερη σημασία η τακτοποίηση; Προτίμησε ένα έπιπλο εισόδου με ξεχωριστά ράφια, συρτάρια και αποθηκευτικούς χώρους για να έχει κάθε αντικείμενο τον χώρο του και να μην ψάχνεσαι.

Η επιλογή σου πρέπει να βασιστεί στο τι πραγματικά χρειάζεσαι και όχι στο τι χωράει ή στο τι δείχνει όμορφο στο pinterest!

 

για σωστή διακόσμηση εισόδου σπιτιού, ταίριαξε το έπιπλο εισόδου με τα υπόλοιπα έπιπλα, όπως το τραπεζάκι σαλονιού, τον μπουφέ ή το έπιπλο TV

 

Πού θα βρω οικονομικά και ποιοτικά έπιπλα για διακόσμηση εισόδου;

Μα φυσικά στο Decomall, τον απόλυτο προορισμό για επίπλωση και διακόσμηση σπιτιού!

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις έπιπλα υποδοχής, κονσόλες εισόδου, κρεμάστρες και παπουτσοθήκες που θα απογειώσουν την είσοδο του σπιτιού σου και θα ταιριάξουν στις δικές σου προσωπικές ανάγκες.

Περιηγήσου σήμερα σε όλες τις σχετικές κατηγορίες και ανακάλυψε ακόμα περισσότερες ιδέες για είσοδο σπιτιού που θα σε εντυπωσιάσουν ή και ολοκληρωμένα σετ για να ταιριάξεις έπιπλο εισόδου με τραπεζάκι σαλονιού, έπιπλο TV και μπουφέ!

Εσύ τι θα επιλέξεις;

 

Βρες πρωτότυπα έπιπλα εισόδου